Brieven naar overheid en college: we moeten open!

Na een periode van een jaar, waarin de wereld gedicteerd is door maatregelen van mondkapjes tot harde lockdown, staat het water tot aan de lippen bij retail, horeca, kappers en cultuur. De rek is eruit, zowel mentaal als financieel. Ondanks goedbedoelde compensatieregelingen die slechts beperkt de schade dekken en bij sommige ondernemingsvormen zelfs nauwelijks.

Nederland is toe aan ruimte voor ondernemers om te ondernemen.

Vanuit die gedachte heeft InRetail namens onder meer de 13 grote steden vandaag een brandbrief gestuurd aan de landelijke politiek. Deze brief is mede ondertekend door de Groningen City Club, belangenbehartiger van de Groninger binnenstadondernemers. Wij zijn ervan overtuigd dat, met inachtneming van maatregelen, winkels, horeca, kappers en cultuursector open zouden kunnen. Langer sluiten maakt uiteindelijk het middel erger dan de kwaal.

De brief van InRetail en de 13 grote steden kun je hier lezen.

Daarnaast heeft de Groningen City Club een brief doen toekomen aan burgemeester Schuiling, als voorzitter van het college van B&W, waarin wij om actieve steun vragen via de veiligheidsregio. Wij geven hiermee een duidelijk signaal waar naar geluisterd moet worden!