Groningen Ontwerpt 2021

Zondag 26 september kun je tussen 12.00 en 17.00 uur de derde editie bezoeken van Groningen Ontwerpt, een designroute met klimaatadaptief en circulair design voor de binnenstad van Groningen.

Ontwerpers en ondernemers presenteren oplossingen voor o.a. hittestress, regenwateropvang, natuurlijke zonwering en vergroening. De ontwerpen worden gemaakt van afval- en restmateriaal, bijvoorbeeld oud hout, vissersnetten, verpakking of afgedankte materialen van de onderneming.

De deelnemers zijn:
Rodeweeshuisstraat: Laif & Nuver + Wieke Alberts
Vismarkt: Stadscafé Pronk + Ditmar van Dam
Gedempt Zuiderdiep: Toet + Carolijn Slottje
Pelsterstraat: Antiquariaat Berger en de Vries + Lieve van Meegen
Zwanestraat: Diezijner en Salsashop + Zhen Tian

Zondag 26 september zijn de ontwerpers aanwezig. Ze gaan graag met je in gesprek over het ontwerp- en maakproces. De route wordt aangevuld met duurzame initiatieven en horecagelegenheden in de binnenstad, zoals Wadapartja Zuiderdiep en Land van Kokanje.

GO CLIMATE PARTY
Op de Vismarkt organiseren we een GO Climate Party met klimaatadaptieve en circulaire ontwerpen en speculatieve toekomstscenario’s.

  • René Notenbomer en Bram Peters presenteren hun klimaatslimme muur. Dit zijn circulaire stapelbare bloembakken, gemaakt van afvalplastic, waarmee je eenvoudig een groene muur kunt bouwen. Vul de bouwstenen met substraat van gefermenteerd groenafval en je planten bloeien als nooit tevoren. Hoe dat werkt laten ze je graag zien.
  • Studenten van de Hanze Hogeschool Groningen gaan met bezoekers in gesprek over klimaatverandering en mogelijke toekomstscenario’s.
  • Studenten industrieel product ontwerp (IPO) van de Hanze Hogeschool presenteren prototypes naar aanleiding van een 'Make-a-thon' die ze hebben gevolgd over klimaatadaptatie.

Groningen Ontwerpt is een initiatief van House of Design en wordt financieel gesteund door Kunstraad Groningen, Ondernemersfonds Groningen, Groningen City Club.
Meer informatie vind je op www.houseofdesign.nl