Belangrijke informatie werkzaamheden Julianaplein 2022

Donderdag 7 september informeerden we het bedrijfsleven in Groningen over de ingrijpende werkzaamheden aan het Julianaplein in 2022 tijdens een digitale bijeenkomst. De livestream is via onze website https://www.groningenbereikbaar.nl/nieuws/terugkijken-bijeenkomst-ingrijpende-werkzaamheden-julianaplein terug te kijken of via onderstaande link. Ook geven we antwoorden op vragen die zijn gesteld én vindt je op de website www.groningenbereikbaar.nl/julianaplein een handige infographic met tips om files in deze periode te vermijden. Of kijk hier om het document direct te zien.

Presentatie en tips 

In de bijeenkomst die terug te kijken is, komen verschillende sprekers aan het woord over de impact van de aanleg van een tijdelijk Julianaplein begin volgend jaar. Zo is er een presentatie van Combinatie Herepoort over details van de megaklus. Benieuwd welke maatregelen bestuurder Wim van de Pol (Noorderpoort) en ondernemers Mark Vletter (Voys/Spindle) en Paul Papo (Maripaan Groep) nemen voor de bereikbaarheid komend voorjaar en welke tips ze hebben? Zij komen in het tweede deel van de livestream aan bod.

80.000 auto’s minder 

Alle deelnemers aan de bijeenkomst zijn zich terdege bewust dat iedereen de onvermijdelijke verkeersoverlast gaat merken die van, naar of via Groningen rijdt. Ook benadrukken ze dat alle bedrijven, organisaties en instellingen in de stad maatregelen moeten nemen om in die periode fors minder verkeer te laten rijden. De verkeersmodellen laten zien dat er per dag 80.000 auto's minder op het hele wegennetwerk van Groningen nodig zijn om te zorgen voor voldoende doorstroming.

Laatste nieuws 

De werkzaamheden aan Ring Zuid bereiken binnenkort een hoogtepunt. Van 11 februari t/m 9 mei 2022 wordt het Julianaplein in verschillende stukken en fases afgesloten. Neem regelmatig een kijkje op www.groningenbereikbaar.nl/julianaplein voor het laatste nieuws!

Rechtstreekse link naar de livestream: https://vimeo.com/589367114/6e51796c9c

Namens de besturen van:

Groningen City Club

Bedrijvenvereniging Zuidoost

Bedrijvenvereniging West

Vereniging Bedrijven Noord-Oost

VNO-NCW MKB Noord

Groningen Bereikbaar