Liever Lokaal: download de poster!

Onder het motto 'Liever lokaal' vraag de Groningen City Club aandacht voor de Lokale ondernemers. In deze tijd van lockdown is het extra belangrijk om bij aankopen te blijven de denken aan de ondernemers die van Groningen zo'n leuke stad maken. Om bezoekers van de binnenstad daarop  attent te maken, kun je hier een poster downloaden om in de etalage te hangen.

Ondernemers en winkeliers in de gemeente Groningen kunnen dankzij een initiatief van de Groningen City Club hun pakketjes voor 2,50 euro laten bezorgen bij klanten in de stad. Het is een van de maatregelen van de GCC om ondernemers te ondersteunen. 

Nu de winkels als gevolg van de lockdown opnieuw de deuren gedwongen gesloten hebben, zoeken veel winkeliers naar andere, creatieve manieren om toch nog te kunnen verkopen, zoals Click & Collect, window shopping en online activiteiten.

Om deze ondernemers tegemoet te komen, is de GCC een samenwerking aangegaan met lokale koeriersdiensten Go-Fast en Cycloon. “Hierdoor kunnen wij een fikse korting aanbieden op de reguliere commerciële tarieven. Het bezorgen van pakketten kost hierdoor nog maar € 2,50 per pakket. Dit geldt voor lokale bezorgingen binnen de gemeente Groningen en is bedoeld voor lokale, kleinere ondernemers. De gemeente draagt hier voor een groot deel aan bij. De GCC hoopt dat de actie al vanaf week 52 in kan gaan.

Ook wil de GCC ondernemers helpen met hun online activiteiten."We kunnen ondernemers gerichte ondersteuning bieden. Dit kan in de vorm van advies, maar ook door het praktisch inrichten van de online verkoopomgeving”, zo zegt Eric Bos. “De kosten voor deze ondersteuning willen we graag vergoeden.”