Groningen Bereikbaar Julianaplein

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op.
 
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. We verwachten dat het in die periode rondom uw locatie ook drukker wordt met verkeer. Dit kan direct gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. 
Toolkit
Maak gebruik van de toolkit op www.groningenbereikbaar.nl/operatiejulianaplein/toolkit om uw medewerkers en klanten te informeren. U vindt hier onder andere teksten, een kort filmpje, flyers en posters die u kunt gebruiken voor uw eigen berichten. Denk aan e-mails, intranet, website en andere kanalen.
Blijf op de hoogte
Op www.operatiejulianaplein.nl vindt u alle informatie over de verkeershinder en tips/suggesties
om deze hinder te mijden. Mist u iets in de toolkit, of heeft u andere (communicatie)vragen over
Operatie Julianaplein? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de aankomende 2 weken zal Groningen Bereikbaar ondernemers in de stad / gemeente Groningen informeren over de werkzaamheden die gepland staan rondom het Julianaplein. Vanaf 11 februari (vrijdag) t/m maandag 9 mei zal er namelijk gewerkt worden aan het tijdelijke Julianaplein. In deze periode is het Julianaplein niet bereikbaar en wordt er ernstige hinder verwacht voor automobilisten en andere logistieke partijen. Groningen Bereikbaar informeert ondernemers in de vorm van een roadshow, waarbij ze persoonlijke bezoeken zullen brengen aan ondernemers en hen zullen informeren. Er zal dan ook een speciale krant worden overhandigd.
 
Het actieprogramma Groningen Gastvrij is aangehaakt door de inzet van gastheren en -dames.
Naast het persoonlijke bezoek aan ondernemers zullen zij op een drietal locaties in de binnenstad ook gebruik maken van een cargobike, van waaruit teams ook passanten zullen attenderen op de werkzaamheden door hen een informatieflyer te overhandigen.

 

Charmeactie Zaterdag 5 februari

Om de bezoekers nog eens extra te attenderen op de overlast die eraan zit te komen gaan we vanuit het actieprogramma Groningen Gastvrij, op zaterdag 5 februari op 11 locaties in de stad Groningen, een charme actie organiseren. Dit is het laatste weekend voor de afsluiting en dus een goed moment om hierbij stil te staan. Dit doen we door voorverpakte bonbons uit te delen (met logo Gastvrij Groningen – Leuk dat je er bent ja!) inclusief ook een kaartje met de verwijzing naar Operatie Julianaplein. Deze 9 locaties zijn:
  • Winkelcentrum Helpman;
  • Winkelcentrum Overwinningsplein;
  • Winkelgebied Sontplein;
  • P+R Haren, Hoogkerk en Kardinge;
  • Binnenstad Groningen: Westerhaven (Q-Park), Grote Markt (plein) en Herestraat (Hema);
  • Woonboulevard Groningen (2 locaties);

Vanuit het actieprogramma Gastvrij Groningen zullen we meer activiteiten organiseren in de komende periode. We zullen hierin de aansluiting zoeken met de wijkcentra en binnenstad, om zoveel mogelijk ook de boodschap van deze charmeacties vanuit deze gebieden te brengen.
 
Agenda Groningen Bereikbaar roadtrip

Datum                      Dagdeel     Gebied
Woensdag 26 januari                Middag              Centrum    
Dinsdag 1 februari                    Ochtend             Centrum    
Dinsdag 1 februari                    Middag               Cascade en stationsgebied