Uitslag etalagewedstrijd: Frans Koopal Haarwerken de onbetwiste winnaar!

Groningens Ontzet 350 jaar. Dat kan niet stilletjes voorbij gaan en dat was te merken. Tal van activiteiten hebben Stad opgeluisterd en mede dankzij het goed weer hebben veel mensen er volop van genoten.

Om de stad een extra Bommen Berend karakter te geven organiseerde de GCC een etalagewedstrijd. En dat was te zien! Veel ondernemers hebben hun uiterste best gedaan om hun etalage met veel creativiteit in te richten. De jury had geen gemakkelijke taak om een keuze te maken. Natuurlijk is dat wel gelukt. En ook weer niet.

Frans Koopal Haarwerken was absoluut de onbetwiste nummer 1!. Een etalage waar je niet omheen kon. Alles in het teken van 350 jaar Groningens Ontzet, waarbij handig gebruik is gemaakt van beeldmateriaal, borstbeelden en kostuums. Op de foto is te zien dat de prijsuitreiking (een cheque van € 500,-) in goede aarde is gevallen. De nummer twee was een stuk lastiger. Na lang debatteren is besloten om maar liefst drie(!) tweede plaatsen aan te wijzen. Zowel Happy Walker, LiAtelier als Kaashandel van der Leij hebben een tweede prijs (cheque ter waarde van € 250,-) in ontvangst mogen nemen.

Happy Walker tweede prijs

Goed te zien is dat hier veel tijd en energie gestoken is in de verfraaiing van de etalage. Ook is er een bijzondere link gelegd met de Eerste en Tweede wereldoorlog. 

Kaashandel van der Leij tweede prijs

Ronde kazen als kanonskogels, Munster Kaas, een echt strijdtoneel. De kazen waren blijkbaar in trek, want ze zijn allemaal verkocht.


LiAtelier tweede prijs

Ook LiAtelier heeft een waar feest gemaakt van de etalage. Eigenares Hilde had zelfs kogels geregeld en dagboek-achtige verhalen geschreven voor de hoofdrolspelers uit die tijd. De wedstrijdspanning gaf Hilde zelfs onrustige nachten vol dromen..

 

 

happy walker 4Koopal 4liateliervan der leij 5

happy walker uitreikingkoopal uitreikingLiAtelier uitreikingvan der leij uitreiking