Lets GRO van 1 tot 4 november

Actueel

Let’s Gro is het festival over de toekomst van Groningen, voor en door Groningers. Tijdens deze vijfde editie – het eerste lustrum- is iedereen vier dagen lang, van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november van harte welkom. Het festivalprogramma is zeer divers, er zijn lezingen en workshops, expedities en (film) voorstellingen, maar ook productpresentaties, keynotes, proeverijen en zelfs een ‘late night’ talkshow. De toegang is gratis.

Tijdens het festival komen uiteenlopende interessante sprekers langs, zoals:

KLAAS KNOT
Interview met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, over z’n oude studiestad Groningen en zijn geboortedorp Onderdendam.
> Gesprek

PETER HEIN VAN MULLIGEN
Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek - en Groninger - geeft inzicht in de stand van zaken rondom welvaart, welzijn, werken en wonen.
> Keynote

CARLO VAN DE WEIJER
Carlo van de Weijer geeft leiding aan de onderzoekseenheid voor navigatiesystemen bij TomTom en is verbonden aan de TU Eindhoven als directeur van het strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”. Op Let’s Gro vertelt hij over de snelle veranderingen in de wereld van mobiliteit.
> Keynote

BRENT TODERIAN
Brent Toderian is directeur van TODERIAN UrbanWORKS in Vancouver. Wereldwijd werkt hij als stedelijk adviseur. In Groningen vertelt hij hoe je een aantrekkelijke, creatieve, levendige en duurzame stad kan creëren.
> Keynote

IBRAHIM IBRAHIM
De digitale retailrealiteit vraagt om unieke winkels. De innovatiekracht van winkels en merken zit in het kunnen invoelen van de klantbehoeften, meent Ibrahim Ibrahim. Denk digitaal, presteer analoog’ Let’s shop!’
> Keynote

CHARLES LANDRY
Charles Landry, bedenker van het Creative City-concept geeft in zijn nieuwste boek een verstrekkend inzicht in de toekomst van de stad. Met voorbeelden van over de hele wereld laat Landry zien hoe de stedelijke omgeving opnieuw wordt vormgeven.
>Keynote

ZORG VOOR KUNST MET LUCAS DE MAN
In welke mate kan kunst bijdragen aan de zorgpreventie? Na deze avond kun je je medicijnkast opschonen, pillen en drankjes vervangen door kunst en creativiteit. Je ontvangt een ‘bijsluiter’ met daarin nog eens alle do’s, don’ts en dreams op een rijtje.
> Keynote & discussie

Daarnaast zijn er ook nog een aantal speciale thema's:

DIGITAL X GRONINGEN
Er zijn verschillende activiteiten om de digitale vaardigheden van de Groningers te vergroten, zodat iedereen zijn of haar talent optimaal kan benutten. De digitale revolutie is immers in volle gang met workshops van o.a. Google, Ordina en Bossers & Cnossen.
LET'S MOVE
Op Let’s Move komen de belangrijke trends voorbij op het gebied van mobiliteit. Issues die spelen rondom slimme mobiliteit, duurzame vervoermiddelen zoals elektrische voertuigen, alternatieve brandstoffen (waterstof!) en de omslag van bezit naar gebruik (mobility as a service).

LET'S LEARN
Op vrijdag 3 november staat Let’s Gro voor een groot deel in het teken van alles wat te maken heeft met leren en onderwijs, maar dan anders: Let’s Learn! in DOTLET'S MOVE
Op Let’s Move komen de belangrijke trends voorbij op het gebied van mobiliteit. Issues die spelen rondom slimme mobiliteit, duurzame vervoermiddelen zoals elektrische voertuigen, alternatieve brandstoffen (waterstof!) en de omslag van bezit naar gebruik (mobility as a service).