Diversityday 2018

Wat is Diversity Day?
Sinds 2012 organiseert DMG (Discriminatie Meldpunt Groningen) in opdracht van de gemeente Groningen Diversity Day. Op deze dag viert Groningen haar diversiteit van Stadjers. Iedere Stadjer is divers en uniek op zijn of haar eigen manier. Diversity Day biedt Stadjers en winkelend publiek laagdrempelige en leuke activiteiten aan, waarbij ‘in aanraking komen met een ander’ het doel is. Op een speelse en dynamische manier komen mensen in contact met iemand die ze anders niet zo snel zouden spreken.
Voorheen werd Diversity Day centraal gevierd op het Waagplein en op de Vismarkt. Dit jaar gaan we het anders doen! We willen de activiteiten graag aanbieden in en rondom de winkels van de binnenstad om nog meer de ‘onverwachte ontmoeting’ te creëren. Op deze manier kan er een mooie verbinding gelegd worden met het thema en de ondernemers in de binnenstad.
In samenwerking met de Groningen City Club maken we iedereen graag bekent met mogelijke activiteiten die iedereen in zijn of haar winkel of horecagelegenheid kan aanvragen/aanbieden.
Hoe werkt het?
DMG is bezig om een divers aanbod van activiteiten aan te bieden. Een groot gedeelte van deze activiteiten is al bekend; deze worden hieronder uitgelegd.
Als winkelier/(horeca)ondernemer kan je aangeven welke activiteit je graag zou willen in jouw zaak op zondagmiddag 21 oktober. Het is goed om te weten dat het niets kost en de organisatie van de activiteiten worden geregeld door DMG. Wel stel je je zaak beschikbaar voor de activiteit en verbind je zodoende jouw naam aan Diversity Day. Daarnaast worden er, fysiek en digitaal, plattegronden met de deelnemende winkels/restaurants verspreid.

DE ACTIVITEITEN
Hieronder staan mogelijke activiteiten. Klik op de onderstreepte delen voor interessante links!

Muziek
Singer-songwriter/R&B/Rap
In samenwerking met Urban House Groningen biedt Diversity Day je de mogelijkheid om muzikale optredens in je zaak te verzorgen. Dit kunnen verschillende artiesten zijn, variërend van rustige singer-songwriters op gitaar tot aan rappers. De nummers die gespeeld worden hebben inhoudelijk een link met het doel van Diversity Day: diversiteit en een plek voor iedereen in onze stad.

Dans
Individueel/groep/flashmob
Ook op het gebied van dans werkt Diversity Day samen met Urban House Groningen. Al jaren zijn zij bezig met talentontwikkeling en bieden zij de mogelijkheid om veel uiteenlopende dansacts aan te bieden. Verrassende flashmobs behoren daarbij ook tot de mogelijkheden.

Human Library
Mensen te leen!
In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt! Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Toegankelijk Groningen
Ervaar een rolstoel
Het VN-Verdrag handicap trad op 14 juli 2016 in Nederland in werking. Het doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking.
Aan de hand van het getekende VN-Verdrag is binnen de provincie Groningen Toegankelijk Groningen ontstaan: een project dat toeziet op een toegankelijk Groningen in de toekomst. Op de website zijn gegevens te vinden over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van vele gebouwen in de provincie Groningen. Ervaringsdeskundige zijn nauw betrokken bij het project en willen graag andere mensen laten ervaren hoe het is om in een rolstoel een rondje door de winkel te maken!

Spoken Word
Gedachten -gedichten
Ook op het gebied van Spoken Word werkt Diversity Day samen met Urban House Groningen. Spoken word is veelal binnen de popcultuur een vorm van voordacht als lezing of performance. Vorig jaar was Spoken Word productie ‘De Norm’ te zien tijdens Diversity Day op de Vismarkt.

Transgendergroep Groningen
Kledingadvies
Ook zal Transgendergroep Groningen onderdeel zijn van Diversity Day Groningen. Zou u graag een keer hulp willen bij het geven van kledingadvies aan klanten? Dat kan! Op een laagdrempelige manier willen mensen uit de Transgendergroep Groningen in contact komen met uw klanten door middel van kledingadvies te geven.

En nu?
Bent u na het lezen over Diversity Day en het aangeboden aanbod aan activiteiten enthousiast geworden? Meldt je dan nu gelijk aan via onderstaand e-mailadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u een bevestigingse-mail en zal u op de hoogte gehouden worden van verdere stappen en ontwikkelingen rondom Diversity Day.