4 mei Herdenking 2018

op 4 mei worden traditeigetrouw in het hele land om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken. We herdenken de mensen die slachtoffer zijn geworden van vervolging en vernietiging, van rechteloosheid en geweld. Daarnaast herdenken we diegenen die hn leven verloren in de strijd om onze vrijheid. De twee minuten stilte is een moment van respect en troost voor de overlevenden en de nabestaanden. Maar het is ook een waardevol moment van bezinning voor ieder van ons.

De exploitanten van horeca- en uitgaansaangelegenheden kunnen een bijdrage aan de herdenking leveren doo rvan 19.45 tot 20.15 uur - tijdens het voorbijgaan van de deelnemers aan de Stille Tocht - geen muziek te draaien en geen vermaak te hebben.

Even voor acht uur kunt u uw gasten/ bezoekers er op attenderen dat er twee minuten stilte in acht worden genomen in verband met de Nationale Dodenherdenking. Gezien het ingetogen karakter van de avond, is het niet gepast om uitbundige feestelijkheden te organiseren.

Voor het programma van 4 mei verwijs ik u door naar de website 4 mei Groningen

Op Bevrijdingsfestival Groningen vindt u het programma van Bevrijdingsdag 5 mei.