Inloopbijeenkomsten aanpak Ring Zuid

In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen van start. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het nodig op een aantal plekken tijdelijke wegen aan te leggen.
Daarom organiaseren wij, Combinatie Herepoort en de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid,  inloopbijeenkomsten op:
Grunobuurt
Dinsdag 14 februari a.s.
16.00 tot 20.30 uur
Combinatie Herepoort
LaanCorpus den Hoorn 102-4, Groningen

en

Zuiderplantsoen
Donderdag 16 februari
16.00 tot 19.30
Buurtcentrum Poortershoes
Oosterweg 13 te Groningen

Wij willen u graag nader informeren en antwoord geven op vragen die u heeft over bijvoorbeeld parkeren, rijroutes, planning en werktijden.
We werken momenteel aan de plannen over hoé we de werkzaamheden gaan uitvoeren. Daarom willen we u vragen ons tijdens deze inloopbijeenkomst te voorzien van informatie over wijk-specifieke zaken waar wij rekening mee kunnen houden. U kent uw buurt het beste en wij maken graag gebruik van uw kennis. Bovendien vragen wij u met


Op 9 januari 2017 start de aannemer Combinatie Herepoort met de aanleg van de Helperzoomtunnel. We zijn nu bezig om hiervoor aan de Duinkerkenstraat de bouwplaats in te richten. De bouw van de tunnel duurt een jaar. Met deze brief willen we u informeren over wat we de komende maanden gaan doen en wat u daarvan zult merken. We houden u natuurlijk ook volgend jaar regelmatig op de hoogte van de werkzaamheden en vooral wat dat voor u betekent.
Helperzoomtunnel
De nieuwe Helperzoomtunnel komt tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat, onder het spoor door op de plek waar nu het Helperpad doodloopt. De tunnel vervangt de spoorwegkruising bij de Esperantostraat, die om veiligheidsredenen gaat sluiten. De nieuwe tunnel is bedoeld voor auto’s, fietsers en bussen. Vrachtverkeer mag er niet doorheen. De verkeersmaatregelen die deze zomer in de wijk zijn uitgevoerd, lopen vooruit op de aanleg van de Helperzoomtunnel.
Twee periodes 24 uur per dag gewerkt
In twee periodes, in het weekend van 11 maart en van 5 tot 14 augustus 2017, werken we op de plek waar de tunnel onder het spoor door gaat. Dan rijden er geen treinen en gaan de werkzaamheden dag en nacht door. Via NS en Arriva kunt u informatie krijgen over alternatieven voor de trein.
Eventuele overlast
We werken met zware machines en er is bouwverkeer, maar er worden geen wegen afgesloten. Op een aantal plekken worden uit voorzorg meters geplaatst, om te monitoren dat de werkzaamheden geen nadelig effect hebben op woningen en bedrijfspanden. Wel kan het zijn dat de werkzaamheden voor u geluidshinder opleveren. Zeker de twee periodes waarin we ook ’s avonds en ’s nachts werken, kunt u horen dat er wordt gewerkt. Bovendien wordt de bouwplaats verlicht. We zullen zorgen dat het licht zoveel mogelijk op de bouwplaats zelf gericht is.
Op de hoogte blijven en vragen Uiteraard houden we u de komende tijd op de hoogte over de voortgang van de werkzaamheden.
Wilt u deze informatie bij voorkeur per mail ontvangen? Geeft u dan uw e-mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp ‘voortgang Helperzoomtunnel’.