Jan Legters met adviesbureau terug in Stad en dus ook weer lid Groningen City Club!

Jan Legters werkte ruime tijd bij de gemeente Groningen en was in die hoedanigheid ook lange tijd lid van GCC. Toen hij voor zichzelf begon en met zijn nieuwe kantoor Legters & Partners verhuisde naar Paterswolde, ruilde hij het lidmaatschap in voor een donateurschap. ‘Ik wilde op een of andere manier toch betrokken blijven’, zegt Legters.

Legters’ betrokkenheid met de binnenstad komt deels voort uit zijn werk. Vanuit het kantoor van Legters & Partners dat nu weer gevestigd is aan de Heresingel is hij als organisatieadviseur veel bezig met centrumontwikkeling en ruimtelijke ordening. ‘Ik werk eigenlijk door het hele land. en merkte dat mijn hart toch wel in Groningen lag. Ik houd me nu bezig met een project rond de uitbreiding van het Hoornsemeer. Voor een groot deel ben ik ook gewoon liefhebber van Groningen. Als ik door de stad wandel, denk ik altijd: ‘Wat is dit toch een mooie stad’.

Voordat Legters voor zichzelf begon werkte hij jarenlang bij de afdeling Beheer en Handhaving van de gemeente. Zodoende kende hij de binnenstad op zijn duim. Toen hij met Legters & Partners begon en niet langer in de stad woonde, moest hij ook zijn lidmaatschap opzeggen. Nu hij weer terug is, wil Legters graag de banden met GCC weer aanhalen. ‘De interesse voor de binnenstad is er altijd geweest. Ook toen ik er niet meer woonde. Nu ik er weer ben, wil ik graag betrokken blijven bij de ondernemers en bij GCC.’