Mooie toekomstmuziek voor 'De Vulpenwereld'

Luxe pennen verkopen, is dat nog wel van deze tijd? Jazeker! Ronald Senechal is inmiddels ruim een half jaar de trotse eigenaar van 'De Vulpenwereld', een zaak in de Oude Ebbingestraat, nabij het centrum van de stad Groningen. Als kersverse eigenaar wil Senechal een nieuw elan brengen, wat tot dusver van een leien dakje gaat.

Senechal heeft in zijn zoektocht naar een frisse wind onder andere contact gezocht met studenten, om te kijken wat voor mogelijkheden er in de sociale-mediawereld voor 'De Vulpenwereld' zijn. De studenten van de Hanzehogeschool en Noorderpoort kennen een onbevangen blik op de voor hen zo bekende apps. Het bekendste medium is natuurlijk nog altijd Facebook, waar inmiddels  bijna 1,2 miljard gebruikers actief zijn. Voor 'De Vulpenwereld' liggen er op Facebook zeker kansen om de naamsbekendheid te vergroten, maar andere media mogen niet uitgevlakt worden. Via Twitter, Instagram en Tumblr zou het aanbod van de winkel bijvoorbeeld ook op internet zichtbaar kunnen worden.

Ook op het fysieke vlak leeft Senechal in de toekomst: de secrid-cardprotector moet ervoor zorgen dat de consument het oplichtingsgevaar tot het nulpunt reduceert. De kaarthouder is een extra hulpmiddel om belangrijke passen niet uit het oog te verliezen, wat zeker in deze tijd – waarin inmiddels zelfs contactloos gepind kan worden –  niet onbelangrijk is. 

In de afgelopen tijd zijn er meerdere winkels omgevallen, maar dit hoeft niet per se een negatieve noot te brengen. Het biedt ook kansen: zo weet Senechal dat het V&D-pand momenteel leeg staat en er wellicht bepaalde aspecten uit het assortiment overgenomen kunnen worden. Ook daar tracht Senechal één en ander te wijzigen, om zodoende het bedrijf een up-to-date-look te geven.

De vulpenmarkt trekt de laatste jaren weer aan. Veel jongeren verwisselen de gangbare balpen voor eentje die handsgewijs gevuld moet worden. Niet in de laatste plaats om wat netter en rustiger te schrijven. Het klantenbestand bestaat dus niet alleen uit oude, grijze mannen die pijp roken en kranten lezen: de jongere groep is tegenwoordig even belangrijk in de wereld van de vulpen.