NIEUWS

Gratis geveltuintjes voor Groningse ondernemers

Groningse ondernemers kunnen de komende maanden hun eigen bedrijfspand in Groningen verrijken met een gratis passende geveltuin. Als antwoord op extremere weersomstandigheden zoals hittestress en wateroverlast maakt Klimaatadaptatie Groningen zich samen met Floor Kuipers van SIMPL hard voor meer groen in Groningse winkelstraten. Als stimulans verzorgt de gemeente Groningen de aanleg van de gratis geveltuinen met behulp van een aannemer en subsidie.
Om binnensteden leefbaar en veilig te houden voor bewoner, consument en ondernemer moeten er maatregelen genomen worden. De Groningse binnenstad en het winkelgebied in Haren zijn bijvoorbeeld overwegend versteend. Dit zorgt ervoor dat op warme dagen de hitte blijft hangen en dat na hevige regenbuien het water zijn weg niet gemakkelijk vindt. Een oplossing is onder andere het aanleggen van geveltuinen in de openbare ruimte. Een geveltuin bestaat simpelweg uit een strook planten tegen de gevel van een pand.

Subsidies voor Corona-maatregelen kleine ondernemers

Voor wie?

Eigenaren van ondernemingen met minder dan 50 werknemers in onder meer de detailhandel, binnenvaart, vrijetijdssector en horeca. Culturele instellingen zoals musea en maatschappelijke instellingen, zoals dorpshuizen en kerken, kunnen ook een aanvraag indienen. Uitgezonderd in de detailhandel zijn supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops.

Duidelijkheid voor bezoekers Herestraat.

Duidelijkheid voor bezoekers in de Herestraat

Vanaf zaterdag as. is het voor bezoekers in de Herestraat weer een stuk duidelijker als het gaat om looprichtingen en algehele veiligheid. In de komende dagen worden in de Herestraat lijnen aangebracht die bezoekers moeten helpen om voldoende afstand van elkaar te houden en zodoende op een veilig en prettige manier kunnen winkelen.

Corona update

Project DOORKUNST - kunstzinnige plexiglazen schermen

Al enige tijd houdt COVID-19 de wereld in zijn greep. Beperkende maatregelen zijn getroffen om het fysieke contact, en daarmee de verspreiding van het virus effectief in te dammen. Eén maatregel daarvan is het plaatsen van plexiglazen schermen, die klant en baliemedewerker beschermen tegen besmetting.

Cityscoop

Nieuwe Cityscoop verschenen

Met enige vertraging als gevolg van de corona crisis, is de eerste Cityscoop van 2020 verschenen. Omdat de omstandigheden daartoe aanleiding gaven en geven, is deze geheel gewijd aan een onderwerp waar we in deze tijd als ondernemers goed ons voordeel mee kunnen doen.

Het resultaat van de inspanningen gaat al voor het nieuws uit. De afgelopen dagen hebben tientallen ondernemers zich aangemeld!

Warenhuis.groningen.nl

Jaarcijfers

Jaarcijfers GCC 2019

De jaarcijfers over 2019 van de Groningen City Club zijn inmiddels vastgesteld.

Actueel

Creatieve acties op Visit Groningen

De kans is groot dat ook jouw bedrijf (geheel of gedeeltelijk) gesloten is door het coronavirus. Maar gelukkig ben jij als echte Groninger creatief en zet je door!

Corona update

Budget beschikbaar voor nieuwe initiatieven

De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor initiatieven van ondernemers, instellingen en organisaties om zo goed mogelijk door de coronacrisis te komen.

Corona update

KVK Corona loket

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers.

Corona update

Houd Afstand poster

Voor de bestrijding van corona moeten we allemaal de adviezen van het RIVM opvolgen. Het is daarom belangrijk om anderhalve meter afstand te houden.

Corona update

Handige links in tijden van Coronacrisis

De maatregelen die worden genomen als gevolg van het Corona virus treft vele ondernemers. Wellicht moet ook u aanpassingen doorvoeren in uw dagelijkse handelen.

Corona update

Tijdelijke wijziging van bevoorradingstijden binnenstad

De gemeente gaat met ingang van vandaag (donderdag 19 maart) de venstertijden die gelden voor de bevoorrading van winkels en horeca in de binnenstad tijdelijk aanpassen in verband met de coronaproblematiek.

Corona update

Je winkel en het Corona virus

Het Corona virus heeft nederland in haar greep. Dit kan impact hebben op je bedrijfsvoering.

Actueel

Advies openingstijden feestdagen

Met de verruiming van de openingstijden enige jaren geleden, is de behoefte ontstaan aan een advies voor de zaken in de binnenstad.

Duurzaamheid

Inspirerend bezoek aan Rotterdam

Op donderdag 16 mei is Eric Bos namens de Groningen City Club, samen met kennisinstellingen en de gemeente Groningen te gast geweest in Rotterdam.
Bedrijven en particulieren moeten de komende jaren voldoen aan allerlei normen en eisen om aan de klimaatdoelstellingen te gaan voldoen.

retail

HEMA Herestraat beste van Nederland!

De vestiging van de HEMA in de Herestraat is uitgeroepen tot beste HEMA-vestiging van Nederland.
De Groningse vestiging was al in een eerder stadium doorgedrongen tot de beste drie, en eindigde gisteren uiteindelijk dus als eerste.

economisch onderzoek
economie

Economisch binnenstedelijk onderzoek

In 2019 laat Gemeente Groningen een economisch binnenstedelijk onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de binnenstad en haar bezoekers.

Koningsdag

Kaderbrief Koningsdag 2019

De verjaardag van de koning wordt in onze stad uitbundig gevierd. Dit jaar hebben wij met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bijzondere editie gehad. Komend jaar wil de gemeente Groningen er wederom een geweldig feest van maken. Koningsnacht en -dag is een van de drukst bezochte feesten in Groningen.

Retail Academy

Gratis workshops in online marketing

Wil je meer klanten bereiken via het internet, weten hoe je meerdere online kanalen kunt inzetten of hoe je een businessplan schrijft? Kom naar de Google-bus en volg een van de gratis workshops om je bedrijf te laten groeien.

Retail

Ondernemers binnenstad krijgen meer ruimte voor reclame-uitingen

De gemeente Groningen, Groningen City Club en ondernemers in de binnenstad verruimen de mogelijkheden voor reclame-uitingen van ondernemers. Hiermee creëren zij een gunstig klimaat voor ondernemers en tegelijkertijd een prettig verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers. Daarnaast biedt het duidelijke kaders om de veiligheid, leefbaarheid en toegankelijkheid van de binnenstad te borgen.

Promotiedagen

Promotiedagen - Retail 2030

Op dinsdag 6 november 2018 vond tijdens de Promotiedagen de bijeenkomst Retail2030 plaats. Naast verschillende kennisinstellingen waren ook vele ondernemers en andere geïnteresseerden op deze bijeenkomst afgekomen. Centraal stond het rapport Retail2030.

Retail Academy

Retail of the Future - Let's GRO

Tijdens Let’s Gro organiseerde de Groningen City Club in samenwerking met de NRW en haar Groningse partners de bijeenkomst Retail of the Future. Een interactieve bijeenkomst waarbij verschillende thema’s de revue hebben gepasseerd die betrekking hebben op de toekomstige ontwikkelingen binnen de branche.

Astraat

Ondernemers Astraat in gesprek met wethouder van Keulen

Op 4 oktober gingen ondernemers van de Astraat in gesprek met wethouder Joost van Keulen. Aanleiding is de herinrichting van de Astraat en het feit dat ondernemers in eerste instantie geen mogelijkheden op het smalle deel van de straat kregen voor uitstallingen.

Retail Academy

Veiligheidstraining goed beoordeeld

Veiligheidstraining: winkeldiefstalpreventie 8 oktober 2018 

Maandagavond 8 oktober kwamen bijna 45 verschillende ondernemers uit Groningen bij elkaar om een veiligheidstraining bij te wonen die gegeven werd door Willem en Bert Andriessen van Andriessen Criminaliteitspreventie.

Citystage september 2019

Citystage is terug! In september staan dansers, muzikanten en andere amateurkunstenaars voor de derde keer op het grootste podium van Groningen: de bruisende binnenstad!

Op 7, 14 & 15 september 2019 organiseert VRIJDAG in samenwerking met de Groningen City Club het evenement City Stage.

Groningen Ontwerpt

Circulaire initiatieven gezocht!
Ben jij als ondernemer actief in de binnenstad van Groningen en heb je een initiatief rondom hergebruik dan willen we graag met je in gesprek. House of Design heeft nog ruimte voor enkele deelnemers in de designroute op 7 oktober.  
Het kan gaan om producten gemaakt van afvalmateriaal, die je zelf maakt of die je verkoopt.
Retail Academy

Cursus Duits op de werkvloer afgerond!

Tijdens een zeer geslaagde laatste les is de Cursus 'Duits op de werkvloer', georganiseerd en gegeven door De Groninger Retail Academy afgerond. Daarbij hebben de kandidaten ook daadwerkelijk een certificaat in ontvangst kunnen nemen. Helaas waren een paar cursisten tijdens deze laatste les wegens ziekte verhinderd, dat mocht de pret echter niet drukken!

Astraat

Overleg GCC en ondernemers Astraat

Dinsdag 10 juli hebben we een overleg gehad met ondernemers in de Astraat over de vergeling, het nieuwe reclamebeleid (en de nog aan te leggen stoepen) en de kwaliteitsimpuls voor dit gebied. Een levendige discussie over de mogelijkheden rondom uitstallingen, terrassen, veiligheid en zichtbaarheid, die nog een vervolg gaat krijgen. Eens te meer blijkt dat ondernemers tot veel bereid zijn om Groningen een veilige en gastvrije stad te laten blijven. Daarnaast moet er natuurlijk oog zijn en blijven voor de belangen van individuele ondernemers en straten als geheel.

Buitenlands bezoek

Buitenlands bezoek aan Groningen

In juni is Groningen bezocht door Bernard Morvan, President of the French Federation of Fashion Retailers. Hij heeft samen met onder meer Joost van Keulen, Eric Bos, Annemiek Bronsema en Simon poelstra een rondwandeling gemaakt door het centrum van Groningen.

Ervaren kracht nodig?

Wellicht is het u niet ontgaan dat ANBO samen met uitzendbureau Ervaren Jaren een vacaturewebsite is begonnen gericht op oudere werkzoekenden en werkgevers met banen.
Dat heeft al veel respons opgeleverd. Het aanbod werkzoekenden is echter vele malen groter dan het aanbod.

GrOA

GROA - van plan naar praktijk

Stap voor stap gaat Groningen verder in de uitwerking van de Groninger Ondernemers Agenda (voorheen Groninger Retail Agenda). Maandag 19 maart zijn weer goede stappen gezet om van het maken van plannen naar een uitvoeringsagenda te gaan. Het bestuur van GCC kwam daarvoor samen met

Detailhandel

Retail in transitie

De retail is de grootste banenmotor van Nederland en ondanks de crisis werken er nu in totaal 853.000 mensen (500.000 volledige banen) in een winkel, werkplaats of webshop. Het totaal aantal banen in de detailhandel blijkt niet te dalen, maar de komende jaren juist gestaag te stijgen.

Fysiek beheer en veiligheid

Resultaten schouw veiligheid najaar 2016

In het najaar heeft een schouw plaatsgevonden bij veel ondernemers in Groningen. 61 ondernemers hebben de Veiligheidscheck gedaan. Helaas was niet iedereen op de hoogte van de actiedag, voor een volgende keer zal dit een extra aandachtspunt zijn.

Detailhandel

Samenwerking Detailhandel – Horeca

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van GCC meerdere gesprekken gevoerd met de gemeente Groningen en Koninklijke Horeca Nederland over de mogelijkheden tot een verdergaande samenwerking tussen Detailhandel en Horeca ondernemers.

Koopstromen onderzoek

In opdracht van de provincie Groningen wordt er een koopstromen onderzoek uitgevoerd. De Provincie voert de komende

Verkeer en Vervoer

Bijeenkomst over venstertijden

De gemeente Groningen werkt op allerlei fronten aan de verbetering van de bevoorrading van de binnenstad: efficiënt, slim en schoon.

Verkeer en Vervoer

Aanpak Diepenring

Afgelopen woensdag 14 september heeft de raadscommissie gesproken over de aanpak van de Diepenring.

Verkeer en Vervoer

Bussen over west

Dinsdag 20 september was er in Het Kasteel een inloopavond van de gemeente over de "bussen over west".

Economie

HORECA

Onder constructie