NIEUWS

Ervaren kracht nodig?

Wellicht is het u niet ontgaan dat ANBO samen met uitzendbureau Ervaren Jaren een vacaturewebsite is begonnen gericht op oudere werkzoekenden en werkgevers met banen.
Dat heeft al veel respons opgeleverd. Het aanbod werkzoekenden is echter vele malen groter dan het aanbod.

GrOA

GROA - van plan naar praktijk

Stap voor stap gaat Groningen verder in de uitwerking van de Groninger Ondernemers Agenda (voorheen Groninger Retail Agenda). Maandag 19 maart zijn weer goede stappen gezet om van het maken van plannen naar een uitvoeringsagenda te gaan. Het bestuur van GCC kwam daarvoor samen met

Detailhandel

Retail in transitie

De retail is de grootste banenmotor van Nederland en ondanks de crisis werken er nu in totaal 853.000 mensen (500.000 volledige banen) in een winkel, werkplaats of webshop. Het totaal aantal banen in de detailhandel blijkt niet te dalen, maar de komende jaren juist gestaag te stijgen.

Fysiek beheer en veiligheid

Resultaten schouw veiligheid najaar 2016

In het najaar heeft een schouw plaatsgevonden bij veel ondernemers in Groningen. 61 ondernemers hebben de Veiligheidscheck gedaan. Helaas was niet iedereen op de hoogte van de actiedag, voor een volgende keer zal dit een extra aandachtspunt zijn.

Detailhandel

Samenwerking Detailhandel – Horeca

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van GCC meerdere gesprekken gevoerd met de gemeente Groningen en Koninklijke Horeca Nederland over de mogelijkheden tot een verdergaande samenwerking tussen Detailhandel en Horeca ondernemers.

Koopstromen onderzoek

In opdracht van de provincie Groningen wordt er een koopstromen onderzoek uitgevoerd. De Provincie voert de komende

Verkeer en Vervoer

Bijeenkomst over venstertijden

De gemeente Groningen werkt op allerlei fronten aan de verbetering van de bevoorrading van de binnenstad: efficiënt, slim en schoon.

Verkeer en Vervoer

Aanpak Diepenring

Afgelopen woensdag 14 september heeft de raadscommissie gesproken over de aanpak van de Diepenring.

Verkeer en Vervoer

Bussen over west

Dinsdag 20 september was er in Het Kasteel een inloopavond van de gemeente over de "bussen over west".

Tag der Deutschen Einheit

Op 3 oktober a.s. is het weer de nationale feestdag ‘Tag der Deutschen Einheit’ bij onze Oosterburen. Tijdens deze nationale feestdag in Duitsland zijn daar de winkels gesloten

Economie

HORECA

Onder constructie

Inspirerende bijeenkomst

Dinsdagavond 27 januari bespraken de ondernemers uit het Ebbingekwartier in Het Paleis de wensen en mogelijkheden om de Ebbingestraat en Boterdiep nog aantrekkelijker te maken voor het publiek.

Funshoppen in Stad verder stimuleren

‘Nog een wéreld te winnen voor marketing van Groningen; Funshoppen in Stad verder stimuleren ’ volgens Hans Poll, directeur Marketing Groningen tijdens Algemene Ledenvergadering.