Retailers en horecaondernemers in de gemeente Groningen kunnen 2.000 euro krijgen als tegemoetkoming voor een traject van 1- op-1 coaching. Ze moeten dan zelf minimaal 500 euro betalen.

Volgen Erwin Mulder van de GCC hebben veel (kleine) ondernemers nog steeds grote uitdagingen. “Personeelstekorten, stijgende loonkosten, niet verkoopbare voorraden en schulden uit het coronatijdperk zorgen ervoor dat mkb-ers in de problemen komen.”

Bij zulke uitdagingen is een coach meer dan welkom. “Uit gesprekken met ondernemers blijkt dat er een sterke behoefte is aan een vertrouwenspersoon, coach of andere deskundige die de ondernemer daadwerkelijk helpt, motiveert en stimuleert om vervolgstappen te zetten”, zegt Mulder. “De uitdagingen waar ondernemers tegenaan lopen, zorgen ervoor dat ze niet altijd weten waar ze moeten beginnen in hun zoektocht naar (nieuw) succes. Een coach kan dan helpen om prioriteiten te stellen of de eerste stappen te zetten binnen een nieuw businessplan.”

Ondernemers kunnen een tegemoetkoming van 2.000 euro aanvragen waarmee ze een professional kunnen inhuren. Een eigen minimale bijdrage van 500 euro is een voorwaarde. Ze bepalen uiteraard zelf hun hulpvraag en de insteek van het coachingtraject. “We gaan ervan uit dat bij een totale investering van 2.500 euro voor een coach minimaal 25 sessies van een uur kunnen worden afgenomen. Ondernemers die nog geen idee hebben bij wie ze terecht kunnen zullen we helpen in hun zoektocht, zodat de juiste persoon en de juiste expertise wordt ingezet”

Er is eerst ruimte voor zo’n 40 trajecten. De regeling loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2024 tot uiterlijk 31 december 2024 en zolang het budget dit toelaat.

Groninger Ondernemers Academy

Ondernemers die daar behoefte aan hebben kunnen eventueel ook nog gratis een aanvullende training of inspiratiesessie van de Groninger Ondernemers Academy volgen.

Aanmelden kan via de QR-code. Kijk voor meer informatie, ook over andere trainingen en sessies, op www.groningerondernemersacademy.nl

Dit artikel is verschenen in de Cityscoop van juni 2024. Nieuwsgierig naar meer artikelen? Kijk op www.groningencityclub.nl/cityscoop