De Groningen City Club heeft zondag 29 januari met een druk bezochte Nieuwjaarsreceptie in het Groninger Museum de aftrap verricht voor een nieuw verenigingsjaar. De GCC koos voor het Museum uit waardering voor haar activiteiten die van groot belang zijn voor Groningen als sterke koopstad, zo vertelde vice-voorzitter Mark Engberts. Tijdens deze receptie kondigde de GCC aan dat er vanaf 13 februari “Gianni Versace” weken komen, waarin ondernemers en Museum samen optrekken om veel activiteiten te ondernemen rond de tentoonstelling over Gianni Versace.

“Dat we in hier in het Groninger Museum staan is geen toeval. In de loop der jaren hebben we meerdere malen samengewerkt. Het Groninger Museum heeft ook de Jans Catsprijs uitgereikt gekregen en het afgelopen jaar heeft de samenwerking zich verder verdiept. Dit in de wetenschap dat een sterke koopstad het niet alleen moet hebben van winkelaanbod, maar ook van een breed en kwalitatief goed aanbod op het vlak van architectuur, kunst en cultuur”, aldus Mark Engberts.

Volgens de vice-voorzitter kruipt ook de Groningse binnenstad in economisch opzicht langzaam maar zeker uit het dal.

“We komen met z’n allen langzaam uit een moeilijke periode. Lockdowns volgden elkaar op, met alle gevolgen van dien, ondanks ondersteuning op diverse vlakken door de overheid. De laatste lockdown is alweer even geleden, maar ondernemers voelen het nog iedere dag. De schade die is aangericht op financieel en mentaal vlak is nog lang niet hersteld. Maar ook is te zien dat ondernemers over veerkracht beschikken. Veel veerkracht.”

Dat de winkelstraten in Groningen weer drukker zijn geworden is volgens Engberts “heel mooi en tegen de verwachting van de visionairs in, die voorspelden dat in het vervolg alles online zou gaan. Een reden te meer om te blijven investeren in beleving in de binnenstad!”

“Daarvan kunnen we oprecht zeggen dat die steeds mooier wordt. En mooier, betekent in dit geval dat er over wordt gesproken. De Oostwand is bijna klaar, de Grote Markt wordt aangepakt, de Rode Weeshuisstraat is weer open. Het zijn tekenen van ontwikkeling die de stad goed doen.”

Dat de City Club haar Nieuwjaarsreceptie hield in het Groninger Museum komt volgens Engberts omdat ondernemers belang hebben bij reuring in de stad, want reuring brengt mensen op de been. Daarom haakt de Club graag in op de tentoonstelling van Gianni Versace Retrospective die sinds 3 december hier is te zien.

Vanaf 13 februari starten GCC en Museum daarom met de Gianni Versace weken.

In verband daarmee is er een nieuwe website gelanceerd, met daarop een overzicht van alle activiteiten. Het nieuwe logo voor de Gianni Versace-week werd ontwikkeld door het Groningse bureau Buenaparte, en tijdens de receptie al vast gepresenteerd door Arnoud Evenhuis, directeur van Buenaparte, samen met Erwin Mulder van de Groningen City Club. Meer weten over de Gianni Versace Weken? Kijk dan snel op www.gianniversaceweken.nl