De Groningen City Club bestaat 30 jaar. Eind 2023 is dat al gevierd met heel veel leden met een diner en voorstelling in Martiniplaza. Maar omdat een jubileum niet kan bestaan zonder geschiedenis, zijn ook alle oud-bestuursleden die we hebben kunnen traceren uitgenodigd dit heuglijke feit met ons te herdenken. Enige tientallen oud- bestuursleden gaven gehoor aan de uitnodiging om gezamenlijk te dineren in NOK, het gezellige restaurant bovenin het Forum.

Er zijn veel herinneringen opgehaald aan de tafels, verhalen verteld over de ontwikkeling van een ondernemersvereniging en hoe de combinatie van evenementen en belangenbehartiging tot stand kwam. Ook was er natuurlijk aandacht voor mensen van het eerste uur, die helaas niet meer onder ons zijn, zoals Jans Cats en Theo Venema. 

De gesprekken verliepen dermate geanimeerd, dat de ingehuurde goochelaar moeite had om de aandacht op zijn trucs te laten vestigen. Zelfs de verdwijntruc werd lastig, de gasten bleven veel langer dan gepland. Maar wat is nog het belang van planning bij het ontmoeten van mensen met een gezamenlijke passie: het vooruithelpen van de leukste binnenstad van Nederland.