Groningen is dit jaar gastheer van het landelijke retailcongres van platform De Nieuwe Winkelstraat. Thema van het congres, op 30 en 31 mei, is ‘stad in beweging’. “Het is voor Groningen dé kans te laten zien hoeveel hier op het moment in de binnenstad gebeurt”, aldus Eric Bos van de Groningen City Club.

Volgens Bos is er vanuit Groningen flink gelobbyd om het congres naar de stad te halen. “We hebben zoveel om te laten zien: de opnieuw ingerichte Rode Weeshuistraat, het Forum, Dudok, het Groot Handels Huis en natuurlijk de nieuwe Grote Markt, die dan klaar is. De ontwikkelingen in Groningen passen perfect bij het thema van dit jaar.”

De 125 deelnemers worden twee dagen lang helemaal ondergedompeld ‘in het Groningse’, zoals Bos omschrijft. Op het programma staan niet alleen presentaties, maar ook onder meer een stadswandeling, een bezoek aan het Forum en de SuberHub van Maripaan bij Meerstad.

De herinrichting van de Rode Weeshuisstraat is overigens ook ingediend om mee te dingen naar de titel ‘Meest inspirerende binnenstadsproject van het jaar’. Deze titel wordt elk jaar uitgereikt aan vernieuwende projecten die een inspiratiebron vormen voor andere binnensteden.

Kijk voor meer info op www.dnws.nl

Bron: Cityscoop maart 2024   Foto: Raymond Bos